En dålig natt omvänd.

VIVE COM EO
"Live with it."


Så sitter man på pendeln på väg till herrmiddag på Björns. Magiskt.
Underligt att vissa dagar kan vända så på en femöring. Från att ha varit magsjuk inatt på grund av maten på STADutbildningen igår ( =/ ) till att ha haft en jättetrevlig eftermiddag i fredagssolen på söder. Crêperie 4Knop var tyvärr inte öppet i tid utan ett besök på Primo Ciao Ciao på Odenplan fick det bli.

Många har säkert hört att jag tycker att äta jordgubbar är som att kyssas. Och håller ni med... Då kan jag säga att det bästa hånglet i mitt liv är en Strawberry Daquiri. ;)
Haha.
Nu är det dags för Herrmiddag. Jag har hört talas om att några av de sexigaste töserna i min fd sektion ska dansa magdans. Tro det eller ej, men jag ser verkligen fram emot det uppträdandet.
Ikväll kommer bli awsome. Nu lämnar vi Skogås så måste jag koppla ner lite snabbt.
In i dimman! *Ler skämtsamt* ((Särskilt då jag tog alkoholfritt ikväll efter tisdagens bravader. ^^))

Over and out!
/Mattias




Constantia

CONFACIMUS NAVEGEMUS
"Fuck it -- let's go sailing."


Oj vad jag saknar vissa upplevelser. TallShipRace med denna skönheten i 18 m/s tillexempel.


Dålig dålig dålig hårdag...

Dags att ta sig till gymmet och skolan.
Over and out!
/Mattias



En blick, ett ord, ett djupt sår. (igen)

UTINAM BARBARI SPATIUM PROSPRIUM TUUM INVADANT!
"May barbarians invade your personal space!"

Varför berörs vi så mycket av våra ex?
Jag är faktiskt väldigt förvånad hur vi påverkas av de vi dejtat/varit tillsammans med. För jag finner rätt ofta mig själv i den sitsen att jag blir avundsjuk, ja rentav svartsjuk även när det är jag som gjort slut. Att man kan ha lämnat alla tankar om en person bakom sig, men när jag plötsligt ser honom/henne på stan i handen med nån annan så skär det genom mig med en obeskrivlig kyla. Jag vill ju inte säga att jag inte unnar nån annan lycka. Det är klart jag gör. Jag blir mest besviken, om det är på mig eller den andra vet jag inte, över att det inte funkade för oss.

Varför är vissa så svåra att släppa. Jag har några som jag nog aldrig kommer att kunna släppa. Och det är oftast de förhållanden som antingen varit längst, eller de som varit korta men fått ett abrupt slut. Det med korta förhållanden som tar en så dominant plats beror nog på att man gärna ser det för något det inte var. Jag gjorde liknelsen med ett träd tidigare idag för en vän. Ett träd som blommat upp och sedan vissnat vet man iallafall hur högt det kunde bli. Hur vackert det var. Men ett träf som inte fått hela sin glans, och som fälls av en galen skogshuggare så förlorar man spärren. Det finns ingen gräns för hur vackert det trädet kunde blivit. 

Nej jag är övertygad om att jag lurar mig själv dagligen. På gott och ont. Ibland önskar jag att jag inte var den personen jag är. Jag låter mitt hjärta guida mig för mycket. Och jag vet att det bara vill väl egentligen. Men med lite insikt i konsekvenser och förebyggande skadereglering som mitt hjärta av någon anledning prioriterat bort så hamnar jag ändå i situationer som är minst sagt värdelösa.

Om ändå jag kunde låta min kuk fatta lite fler beslut... Då skulle jag ju iaf få mer sex. Det är ju ändå något. Något man kan greppa, något man kan sätta en handfast handling till. Men kärlek känns så flummigt. Så osäkert. Nej säger jag. Mer hjärna och kuk. Mindre hjärta. För tillfället iallafall. Är trött på att lura mig själv och bli sårad.

Men sen å andra sidan så tycker jag ju att livet i sig är väldigt mycket "Trial and Error" uppbyggt. Det är meningen att vi ska misslyckas, bli sårade och skadade. Vi måste bli det för att lära oss hur vi ska undvika det sen. Vi faller för att kunna ställa oss upp igen.


Officielt flyttdags!

Efter många år i storstan så har det visst blivit dags att folkbokföra sig här också. Så nu är alla papper inskickade och snart så är jag en 08 på riktigt för första gången trots mina 3(?)år här. Min goda vän Christian sa iof att jag inte behöver vara orolig. Jag citerar:"Du bor ju typ 50 meter utanför tullarna så du är fortfarande en bonde." Tack Christian. ^^
Förresten så har visst Svenska Klassikern blivit poppis. Kolla gärna in länken. ;)
Och på tal om folkbokföring... Jag hoppas ni förstår att vi måste ha en "inflyttningsfest när jag fått beskedet tillbaka. ;) Nästa vecka som vanligt innan Björns typ!

Och när jag ändå pratar om vänners bloggar... Dessa läser jag när jag hinner, kan och minns. Kanske glömmer nån men klockan är 02.20 så bear with me. (or bare with me.. that would also be so nice. ;)






Sen måste tilläggas att Rhino och Bugsy är så jävla grymma! =D
Tack Mia och Fia för bion idag!







Nu är jag alldeles för trött... Usch. Sov sött!

Over and out!
/Mattias

Jupp. så var det!

ME INEPTUM
"Silly me"


Ja mycket har hänt i veckan. Och på grund av att jag glömt laddaren i skolan har mina nattliga blogginlägg uteblivit. Men nu är laddaren i väskan så nu ska det bli ändring på det. *ler*

I fredags så var det party party som sagt. Tänkte lägga upp lite bilder på trevligt folk.





I måndags satsade jag stenhårt på ett nytt koncept; Motivationsbio. Det gick ut på att om jag var duktig och pluggade hårt hela dagen så skulle jag belöna mig själv med bio på kvällen. Jag kunde väl förvisso pluggat mer men mer blev gjort än måndagen förra veckan så det är ju trots allt ett steg i rätt riktning. Biobesöket blev på Rigoletto med Justine och Annika.


The International

The International är en thriller där kapitalismen är fienden. En färsk trend som man bland annat kunnat se från premiärerna vid filmfestivalen i Berlin. Interpolagenten Louis Salinger har kommit en mäktig bank på spåren jagar efter bevis för att ställa den inför rätta.

Filmen börjar med att en kollega till Louis mördas under mystiska omständigheter vid centralstationen i Berlin, precis framför ögonen på Louis. Louis spelas av Clive Owen som har kommit att bli en personlig favorit sen hans BMW kortfilmer.

 

Snart visar det sig att Salinger och åklagaren Ellenor Whitman, som spelas av Naomi Watts, närmar sig sanningen om banken. En sanning som kan kosta dem livet.

 

Det är en bra thriller som håller uppe spänningen och fängslar större delen av publiken. Jag tycker inte det var nått av det bästa jag sett men helt klart sevärd.

 




Jag förstår inte vad du pratar om Sandra... Du blir ju jättefin på kort.
Även med blixt. ;)


Over and out!
/Mattias

Relationer - Söndagsångest #2

VESCERE BRACIS MEIS!
"Eat my shorts!"

Klippa banden...
Hur släpper man gamla kontakter som inte gör en något gott längre?
Den här helgen har sju personer i min närhet kontaktat mig och frågat varför de inte kan släppa sina ex, varför de inte kan gå vidare. Många hittar ju vägar att känna sig lite bättre, åtminstone tillfälligt, genom att till exempel skaffa sig tillfälliga flyktiga kontakter.

Vad vi med vår gemensamma kunskap direkt kan säga... ...är att detta inte är det smartaste att göra. Väldigt få mår bättre av det och vi brukar inte trilla in i vår drömprins/prinsessa utan det blir en slags "rebound" som alltid strör mer salt i såret än det var innan.

Här tänkte jag skriva lite tips på hur man kan göra. för att tänka mindre.. för att försöka släppa det som håller en kvar. Det kommer krävas tid. Det tar alltid tid. Och det är helt ok. Ge det tid! Jag kan inte uppmana det mer. Mitt rekord hittills är från en av mina första flickvänner. Jag var inte mig själv på över åtta månader. Men en sak är säker: "Alla hittar rätt till slut".

  • Släng saker som påminner om personen. Det finns ingen anledning att spara på minnen som får en att må sämre.
  • Bestäm dig för att det är slut, ring inte till honom/henne, och snoka inte i vad han eller hon gör.
  • Umgås med vänner! Desto mer du är med dem desto mindre är du ensam och hinner tänka.
  • Ta hand om ditt yttre. Känner du dig fin är det lättare att må bra.
  • Ta bort alla gamla sms. De kommer bara att hålla dig kvar.
  • Drick inte alkohol. Tyvärr så är alkohol en drog som gör att de känslor vi har släpps lösa. Och i en normal vardag så är det helt ok. Jag är absolut inte emot alkohol. Men när man mår dåligt så kryper de känslorna man försöker bli av med fram. Och det är väldigt sällan vi får ett bra "frigörande" samtal på fyllan. Stay of the boose!
  • Gör sådant som ändrar dig lite. Det är lättare att gå vidare om man gör en förändring. Ny frisyr, lite nya kläder, möblera om etc.
  • Försök inte tro att du kan träffa någon seriöst på ett bra tag. Och även om du är ensam så kommer inte ett one-night-stand få dig att må bättre. Vibrator/hand finns och det är en slags självtröst som du inte behöver oroa dig för ångest på morgonen efter.
  • När du ändå tänker på personen.. Försök komma ihåg det negativa och varför det var dåligt. Det är svårt. Men det är viktigt.

Läste en annan artikel. Fast jag var inte förtjust i den även om den hade vissa bra ideér. Så ni som vill, kolla gärna in dessa 10 förslagen. Men.. som sagt. Jag anser inte att dessa är så smarta. (förutom #4 kanske.) men alla måste ju hitta sina egna vägar. Och om den fungerar för dig. så....


För det första ber jag om ursäkt för att söndagsångesten hamnar på måndagen... Det beror helt på min lättja efter tillfällig onykterhet samt att jag jobbat större delar av dagen idag. Att köra budbil i mörker, snöyra och halka brukar vara kul. Men idag var det löjligt halt. (Jag i jobbkläder ovan btw. ;) Dags att sova nu. Ska till gymmet 06.00... =D
Over and out!
/Mattias

Fredagkväll mm. =)

Innan jag springer iväg ut för en mysig middag på Halvgrek plus Turk så tänkte jag lägga upp några bilder.

De får tala för sig själva.







Grattis Emma! <3 you!
Over and out!
/Mattias

En berättelse föds.


Klicka dig in och ta en titt....


/Mattias

Böcker - Twilight serien

NUMQUAM EAM REDDIS
"You never give it back"


Twilight: Redan för några veckor sedan såg jag Twilight på bio. Fastnade direkt. Många har get Stephenie Meyer lovord om att vara den nya J.K. Rowling (Harry Potter böckerna) men jag tenderar att inte hålla med. Harry Potter böckerna kändes genomgående att höra till en yngre publik. Först i sista två böckerna lämnas en barnslig stämpel och böckerna kliver in i kategorin tonårsböcker. Stephenie Meyers böcker börjar där och jag kan tänka mig att de sträcker sig om inte förbi, så närmare 30 iaf.

Det är med fascination jag läser om denna magiska farofyllda värld med vampyrer, varulvar och mycket mer. Det enda som övervinner storslagenheten i denna magiska mutation är kärlekshistorien, som med varken rim eller reson lyser starkare än någon annan jag läst om. Den är minst sagt fängslande och nu kommer min uppmaning och rekommendation att ni läser dem också. Jag hade inte orkat vänta på filmerna. *ler*



Over and out!
/Mattias


Relationsfrågor - Baklänges-tänk? (!)

TUA SENTIO SUSPINA EST
"Your thinking is backwards"

Ok. Så hur kopplar vi ihop F1 med relationer.. Läs vidare så ska jag förklara.



När vi tittar på strategi på racingbanan så bemöts vi ofta av ett begrepp som heter "baklänges-tänk". Det innebär att istället för att se på en tävling från start till mål så ser vi på den från målet och tillbaka. För tro det eller ej men vissa handlingar ändras för att vi ska komma som #1 över mållinjen. Det innebär att där är vår fokus. Allt i tävlingen handlar om det. Hur tar man sig över mållinjen i F1 som guldvinnare?

Jo, tittar vi på kartan över banan nedan så kan vi tillexempel se att om man ska ha bästa läget för att komma snabbt i mål så behöver man ha innerspåret i de sista två kurvorna. Då kan man inte ha innespåret i den kurvan där det står "down". Då måste man ta ett till synes sämre ytterspår där för att kunna komma in perfekt.

Så kan vi bygga vidare på banan runt hela vägen, från mål till start. Det är en av de mest användbara strategier vi ser ute i arbetslivet.



Hur väver vi ihop detta med relationer? Jo. I tidigare delar har jag pratat mycket om att man ska ha tänkt igenom ordentligt och skapat sig en tydlig bild av vem man letar efter som partner (for whatever purpose ;). Har ni väl den målbilden klar så kan man göra på exakt samma sätt. Man arbetar sig neråt från toppen.

Detta gör att du vet när du klättrar uppåt i "trädet" att du med lite tur så kommer du nå den höjd du är ute efter. Så slipper du komma till toppen och inse att det är en återvändsgränd. Att trädet som innehåller de sakerna du strävar efter står bredvid och är 10 meter högre. Vilket ger dig inget annat val än att klättra ner och börja om.





ps. Märks det att jag har en dålig hårdag? ^^ Dags att hämta tvätt nu. Ta hand om er!
Over and out!
/Mattias






Relationer - huvud axlar knä och tå, knä och tå.

OMNES CLAMAMUS PRO GLACE LACTIS
"We all scream for ice cream"

Tecken på att han/hon gillar dig!
Putsning
Det betyder att hon eller han kråmar sig för dig. Rättar till håret upprepade gånger till exempel.
Ögonkontakt
När era ögon möts så viker ingen av. Den vanliga glansen hålls kvar och betydelsen blir större.
Fysisk kontakt
Han eller hon använder sig av kroppskontakt för att skapa en kontakt mellan er. Det kan vara en klapp på axeln, en smekning på kinden, en hand på knät, axel mot axel på bion, etc..


Jaha... Men vad skulle ni veta det för? Det var ju inget nytt under solen liksom. Men, det som är hemligheten är att när ni känner till ett visst sort beteende, visst känner ni igen det lättare? Och framförallt. Vad säger att ni inte kan använda er utav det även om ni inte normalt skulle tänkt på det. Om du medvetet kan framkalla vissa ageranden så kan du lättare få den du är intresserad utav att bli intresserad av dig.

Så använd händerna för att peka ut dina områden, smek ditt hår, kind, läppar när du är i närheten av honom eller henne. Titta personen i ögonen och vik inte bort direkt. Och när du kan. Sök kontakt. Inte så att du håller i men den sociala avslappnade känslan av nån som väver in kontakten i konversationen.

Tänk smart. Och Agera!


Ps. Gick ju på teater ikväll. Gillade den verkligen. Trots att första akten var lite tråkig. ^^
80:- studentpris.
Intressant att 3h teater är billigare än 1,5 timme hollywood dravel. *ler*
Over and out!
/Mattias

Relationsfrågor - Läsarfrågor!

FIAT LUX
"Let there be light."

Hur lång tid borde jag vänta innan jag ringer henne?
Många anser att man ska ligga lågt, spela cool några dagar. Jag säger ring direkt. Om du verkligen känner något så säg det direkt. Det blir inte "finare" eller bättre för att du väntar två veckor. Det enda du skulle kunna åstadkomma är att du skapar en start till förhållandet där du placerar dig själv över den andra. (då det inte varit så viktigt för dig så du låtit massa tid gå). Då slipper du förvisso riskera att hamna i underläge. Men, Är det så du vill bygga ett eventuellt förhållande? Nej säger jag! Ring eller messa snarast!


Jag litar inte på honom. Jag har fått reda på att han var otrogen mot sin förra flickvän.. Hur ska jag göra?

Tillit är klurigt och svårt att åstadkomma utan uppoffring i ett förhållande. Jag tror det är nödvändigt att inte hänga upp sig på tidigare händelser. En person är den han är just nu och inte hur han var innan. Men samtidigt så tror jag att en ordentlig konversation med tydlighet över vad du anser är "ok" och "inte ok". Vad du förväntar dig och om det är bäst egentligen att vara ärlig... Eller ej. Många där ute fixar förhållanden på att så länge det inte finns kärlek så är det ok. Jag säger inte att jag förespråkar den varianten men man måste känna till att den finns. Prata om det helt enkelt!


Lyssnar killar nånsin på oss tjejer?

Oj...
>>
<<
Vet inte om jag vågar svara på den. Haha! Men ja! Absolut. Vi är givetvis intresserade av allt av vikt och allt som får dig att vara just den du är. Dock ska tilläggas att det ofta finns en relation mellan hur mycket tjejen pratar om "vardagliga saker" och hur mycket killen INTE lyssnar. Vi fungerar olika män och kvinnor. Män är oftare sakligare och mer benägna att vilja lösa problem handgripligen. Medans tjejer ofta fungerar på ett mer mentalt konverserande plan där lösningen på problemet inte är agerande eller ändring i beteendet utan att faktiskt diskuttera och "prata av sig". Generellt sett givetvis. Men en slags grundläggande genetisk käpp i kugghjulsverkstaden från nån o-kynnes-gud! =D


Hon har sagt jättelänge att hon älskar mig. Borde jag säga att jag älskar henne?
Den här frågan är inte så klurig egentligen. Vill du säga det till henne för att du känner det egentligen när du känner efter? (bara att det kanske känns för stort för att säga) Så tycker jag att du ska säga det!
Vill du bara säga det för att hon vill det så är det ju inte 100% säkert att du borde göra det. Att säga att man älskar någon gör man för att visa en genuin underbar känsla. Inte för att behaga din partner tillfälligt. Ett "Jag älskar dig" är faktiskt inte så mycket värt om man inte verkligen menar det. Och när man gör det... då är det enormt.


Hur vet man skillnaden på att vara kär och vara bakfull?

Haha! Nice one! Tack Emma för att du vidarebefodrade den här! Jag tror att om du ger det några dagar så kommer dina känslor vara lättare att läsa. Det gäller alla känslor. Ofta så blommar känslor upp och i sin storhet och bländande kraft så kan vi bara se en liten del. Vi behöver ofta några dagar för att få lite distans och se hela bilden. Så vänta lite så kommer svaret till dig. Jag hoppas det var det förstnämnda givetvis.


Tack för era frågor. ( de seriösa iaf. ;) Fortsätt gärna att skicka dem.
Gärna till [email protected]!


Bilderna är blandat nya och gamla. Lite härliga festbilder från björns med trevligt folk och några på nya tshirten. =) Dessutom så fick jag ett paket på posten från mamma och pappa. Ni är alltid för snälla mot mig. Jag är så jävla bortskämd. Älskar er så mycket.
Over and out!
/Mattias

Relationsfrågor - Du - En Superstjärna

TE PRECOR DUNCISSIME SUPPLEX!
"Pretty please with cherry on top!"

Vill du vara killen eller tjejen som går hem snyggaste tjejen eller killen på krogen?
Varför tror du det är någon skillnad på dig och casanovan bredvid dig?

För att vara ärlig så räcker inte eventuell solbränna, vita tänder, stora bröst eller muskler särskilt långt. Att se fräsch/välvårdad ut är givetvis grundläggande. Men...

Som jag har sagt i tidigare trådar så är hur vi beter oss en stor del av hur folk uppfattar oss. Vad vi säger eller hur vi ser ut är max 30-40%. Resten är våra power-moves, våra blickar, sättet vi dansar och hur det känns när våra fingrar smeker killens eller tjejens kind.

Så vilka är de 3 stegen för att bli den personen?
#1. Slut dina ögon och tänk länge och väl på hur den absolut bästa personen är där inne. Om det är en han, hur står han då när han väntar vid baren? Vad gör han när pratar med tjejen bredvid. Hur ser han ut när han dansar? Försök göra det så detaljrikt som möjligt. Försök känna varje liten del. Det du måste förstå nu är att du alltså med andra ord har kunskapen om hur man ska göra på "rätt sätt".

#2. Föreställ dig hur du ser ut. Finns det bilder eller film så går det ju använda. Men antagligen har du ett hum om hur dina moves ser ut. Om du eventuellt är osäker när du närmar dig tjejen/killen. Om hur du försöker köra roboten lite halvhjärtat eller står och kasar fötterna. Vi har alla varit där. Tro mig. Försök tänka dig en så realistisk självbild som möjligt.

#3. Nu är du verkligen på sista steget redan. För det är precis som med atleter, topp-idrottare vars enda skillnad i toppskiktet är hur deras hjärna fungerar. Om du tror du är bäst och dessutom har tillräcklig kunskap... så har du alla möjligheter att vara bäst. Och vi vet att du kan alla moves för du kunde imitera den där killen eller tjejen perfekt. Bilden i ditt huvud hade varje liten rörelse från blinkning till hur fötterna snabbt flyttas.

Lite övning nu framför spegeln.
Och du är sedan beredd att gå ut på fredag som en ny person.

Detta är ett sätt av många för att förbättra dina chanser att vara ditt fulla potential. Andra exempel kommer att komma framöver. Ett tips kan vara att läsa "The Game" om du har tid. Dock ska tilläggas att den fokuserar väldigt mycket på hur man bearbetar andra för att på sätt och vis lura dem in i ett beteende som gör att de faller för dig. Mer än att skapa ett beteende hos dig som är värt att falla för. Åtminstone är det min åsikt. *ler*

Var djärv och stora krafter kommer att stå dig bi!
Tro på dig själv. Om ingen annan gör det lovar jag att jag gör det!

Over and Out
/Mattias

Flum - Raggningsrepliker!?!

NEMO SALTAT SOBRIUS NISI FORTE INSANIT.
"Nobody dances sober unless he's insane."

Folk har frågat lite om raggningsrepliker. Sanningen är att det finns inget rätt eller fel universalt. Vissa saker är givetvis mer sällan rätt men allt handlar om tajming. Här kommer lite roliga förslag.


Kan jag låna en femma? Jag lovade min mor att ringa henne när jag träffade min drömtjej.


Har du en karta? Jag går bara vilse i dina ögon.

Nån får ringa efter snuten nu för det måste vara olagligt att se så bra ut!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet eller ska jag gå förbi igen?

Hur var det i himmelen när du gick därifrån?

Jag visste inte att änglar kunde flyga såhär lågt.

Påminn mig att säga grattis till Gud. Han fick äntligen till det perfekt.

Om du var en tår i mitt öga skulle jag inte gråta av rädsla för att förlora dig.

Hör du ett godståg utanför eller är det bara mitt hjärta som spinner för dig?

Du vet, Snart får du nog inte stanna här längre. Du får alla andra kvinnor att se väldigt dåliga ut.

Du är ju rätt snygg! Nån chans att du har personlighet också?


Är din pappa utomjording? För det finns inget annat som dig här på jorden!

Är din pappa bonde? För shit vad fina meloner du har!


Dina ben måste vara trötta.. För du har sprungit runt i mitt huvud hela natten.

Jag har tappat mitt telefonnummer. Kan jag få ditt?

Ursäkta. Skulle jag kunna få en vägbeskrivning till ditt hjärta?

Är du religiös på något vis? För du är svaret på alla mina böner.

Har du ett plåster? För jag skrapade mitt knä när jag föll för dig precis.

Ok. Här är jag! Och vad är dina andra två önskningar?

Om jag sa att du hade en underbart vacker kropp... Skulle du hålla den/det emot mig?


Du har verkligen snygga ben.. Vid vilken tid öppnar de?




Den klänningen ser verkligen nice ut på dig. Men hur kan jag övertala dig att ta av den?
/Men den skulle se snyggare ut på golvet vid min säng.

Du har varit en olydig flicka... Gå till MITT rum!

Jag har hört att man kan dö för riktigt bra sex. Vill du dö lycklig?

Ursäkta, Vilken raggningsreplik fungerar bäst på dig?


Har du nått emot att jag avslutar denna meningen med ett frieri?

Kan jag hjälpa dig?

Och min favorit: "Snygga skor! Ska vi knulla?"


Over and out!
/Mattias

(ps. Sofie du borde masa dig tillbaka från Oslo och sätta guldkant i sthlms uteliv snart igen!)

Relationsfrågor - Söndagsbitter #1

POTESTATEM OBSCURI LATERIS NESCIS
"You don't know the power of the dark side."


"Det som är hemskt är att jag inte ens kan välja när jag ska tänka på dig. Så många saker utlöser bilder som får min kropp att krampa upp under mig. Känslan av en plötslig tomhet i bröstet, ett vakuum som snärjer ihop varje del. Jag tappar förmågan att andas, hjärtat kämpar förtvivlat och lönlöst för att pumpa ut blod och min mage vänder sig upp och ner. Illamående, yr och fruktansvärt ensam sjunker jag ihop. Som om min kropp har förverkat sin livslust utan dig. Sekunderna förvandlas till minuter och plötsligt släpper trycket och jag flämtar våldsamt efter luft. Jag vet inte hur lång tid jag har, kanske kommer det tillbaka om någon sekund.
Jag vill inte må såhär. "

Sorgligt nog känner vi alla såhär ibland. Nånstans så innebär ju alltid starka känslor för någon att vi lämnar oss sårbara. Enda sättet att undvika det är ju genom att inte bli kär, inte ha vänner och inte lita på någon. Plötsligt är då ändå priset värt att betala. Men det innebär inte att det gör mindre ont när det sker.

Så vad kan man göra när man sitter i skiten. Jag antar att en viss mängd tårar måste få falla. Men när är det nog? När räcker de timmar vi lagt på att förtvivla över vår situation? Jag tror att svaret beror väldigt mycket på hur djupt vi blivit sårade. Men en sak är säker. Vi ramlar för att lära oss att resa oss igen.

Vi ramlar INTE, för att andra ska resa oss upp efter.

Vänner, bekanta och kära tror jag ska agera mer som guider än som assistenter. De får gärna ge förslag på var man ska sätta fötterna för att klättra upp för kullen. De får gärna ge en klapp på axeln med uppmuntrande ord. De får gärna om jag stannar upp ge mig en kram och säga att det kommer lösa sig. Men. De bör inte hålla mig i handen hela vägen. De bör inte lyfta och bära mig för vissa resor måste man göra själv.

Ibland är det bara så att så fort någon sätter ner en så trillar man nerför berget igen om man inte lärt sig vart man sätter fötterna.

Hur ska man göra då för att vara mer i kontroll över sin situation. För det första så måste vi förstå att vi aldrig kan ha nån vidare kontroll över den vi älskar. I ett sådant förhållande växer inget vackert. Men, vi kan ha en relativt stor kontroll i vad vi accepterar och hur vi visar det. Vad vi accepterar handlar helt om värdegrunder. Vad du som person anser är rätt och fel. Jag tänker inte prata om det nu. Det hoppas jag att ni själva kan klura ut vad som passar er.

Vad jag tänker säga är att sättet vi visar vad som är rätt är enkelt. Tydlighet och handling. Ord väger aldrig lika tungt som att visa med handlingar vad vi uppskattar hos vår partner eller vad vi inte uppskattar. Det kan innebära att man tar avstånd. Klipper en kontakt för att förhindra en värre utveckling för framtiden.

Jag säger inte att det inte gör ont. Tvärtom.

Always choose the lesser of two evils.



Over and out!
/Mattias

Film : Wild Child

NON PLAUDITE. MODO PECUNIAM JACITE.
"Don't applaud. Just throw money."



Ja... Vad ska jag säga om denna film...
Så länge du inte är en tjej i yngre tonåren så räcker det säkert med att bara titta på bilderna ovan. Givetvis så är Emma Robers och Alex Pettyfer rysligt attraktiva. Men innehållsmässigt så var den föga tilltalande. Inte ens kärlekshistorian mellan dessa ges en avslutning. Fokus är på en ung tjej som plötsligt finner sig själv och går från överagerande amerikansk diva till jordnära, kärleksfull brittisk tjej. Rekommenderas ej att lägga pengar på.



Over n´ out
/Mattias

Relationsfrågor - Pennan, svärdet och ditt hjärta

TE AUDIRE NO POSSUM.
"I can't hear you."



Kommunikation är något av det svåraste vi ställs inför i ett förhållande.


Det vi måste komma ihåg är att ord är den form av kommunikation som vi upplever oss mest bekanta med. Men. Det är inte den form av kommunikation som säger mest om vilka vi är. Här styrs framförallt våra sinnen av handlingar. För att förklara detta enkelt så kan man säga att ord och handling måste gå hand i hand. Du kan inte säga att du bryr dig och sen inte höra av dig. För att vi har en bild i våra huvud av vad det innebär att någon "bryr sig". Det innebär att de borde ta kontakt regelbundet och lyssna intresserat till olika utvecklingar. Så om du säger att du gillar, är förälskad i, älskar någon etc så förbinder det dig att agera därefter. Hur agerar någon som älskar dig? Den personen uppmärksammar dig, lyssnar, vill dela med sig av sitt liv och mycket mycket mer. Du är vad du gör.

Men ibland så blir dessa samtal, kommunikationer mellan människor ändå skadade. Man börjar missförstå varandra och som en spiral så ökar feltolkningarna exponentiellt. Till slut är man långt ifrån var man började och då är det viktigt att förstå att man kanske måste ändra tillvägagångssätt och strategi för att nå fram till sin partner.

Något som brukar ha positivt utfall är eftertanke och det skrivna ordet. Att dessa två kommer i en kombination är nödvändigt. Detta beror på att om du tänkt efter och valt dina ord med omsorg är det mindre risk att din partner missförstår dem. Har du dessutom skrivit dem utan att ställa någon tidspress på mottagaren så kan den läsa det igen och fundera vad du egentligen menar. Så om det har skurit sig mellan dig och din partner så brukar jag rekommendera följande: Skriv ett brev men skicka det inte samma dag. För du kan mycket väl vara tillfälligt låst i ett mentalt tillstånd som inte ger dig klarhet i hur du egentligen känner. Minimum så ska du ha läst och redigerat det dagen efter men gärna flera dagar innan du skickar det till din partner. Var tydlig och försök att föreställa dig vad din partner kommer tänka när han eller hon läser brevet. Näst efter detta och på andra sätt otroligt bra är möjligheten att sitta ner tillsammans öga mot öga i lugn och ro.

Vad är inte säker kommunikation då?
SMS: Är din konversation begränsad till ett visst antal tecken är också du det.
Telefon: Svårt att se hur den andra ser ut. svårt att förmedla känslor.
MSN: För snabb konversation där även om det inte sägs så finns där en tidspress och precis som att tala i telefon så är det svårt att förmedla hur en person verkligen känner sig. Jag känner många par som har uttalad överenskommelse att inte diskuttera något allvarligare över MSN.



Dessutom, hjälp mig slå hål på dessa två problem:
För det första, sorgligt men sant, så har vi lättare att tro på hörsägen och rykten än på en vetenskaplig rapport. Det ligger i vår natur som människor, som flockdjur. Försök att fundera på hur pass sant det som sägs om någon faktiskt är. Hur pass mycket personen som säger det kan vinkla vad som har hänt. Jag menar inte att vi ska pyssla med referenser, fotnoter etc för personligen tycker jag inte det finns nått tråkigare. Men försök.

Sist men inte minst. Läs inte din partners sms! Det kommer inte att göra varken dig eller din partner lyckligare. I den värld vi lever idag så har sms kommit att kunna vara lika oskyldigt som ett leende till kassörskan på konsum. Jag säger inte att det måste vara det, men... Du kan aldrig veta 100% säkert med sms så försök att lösa det på något annat vis. Skugga, anlita en privatdetektiv eller vad som helst. Men håll dig borta från mobilen. För visst vill du inte förstöra något bra bara för att du lätt blir svartsjuk?

Over and out!
/Mattias





Flumbilder från skolan idag.

DEMUM VENIUNT PORCI.
"At last, here come the pigs."





Såhär flummigt kan det se ut på skolan en vardag i sektionslokalen då man måste vakta en val-urna.
*Suck*

Over and out!
/Mattias

Relationsfrågor - Obesvarad, ensam & masochist!

CUR ETIAM HIC ES
"Why are you still here?"


Obesvarad kärlek är smärtsamt men inte romantiskt!

Vi har alla drabbats av denna extrema längtan till nått vi inte kan få. En person, någon som gör oss "hela" och bekräftar vårt värde, som ger oss en kärlek som värmer oss på ålderns höst. Detta är en kraftull fantasi som sällan blir verklighet. Istället så målar vi in oss i ett hörn och slås av negativa känslor som, tyvärr, oftast bara ytterligare spär på vår fascination utav personen i fråga.

Vår vilja att bli accepterade för just den vi är, är så stark att vi ibland lägger vår kärlek på någon utan att bry oss,  eller ens märka att den inte är besvarad. Gränsen mellan romantisk kärlek och besatthet är ofta suddig.

Men vad som verkligen ger kärlek dess kraft är att den är delad. Att man är två om den och kan i motgångar resonera. Två personer är alltid smartare än en. För när vi upplever den ensamma, även om känslan kan vara väldigt intensiv, så är det inte troligt att den blir beständig eller resultera i något användbart beteende.

Att hålla kvar vid någon som tydligt tagit avstånd ger snarare en bild utav att du är en masochist än av den rättfärdigande bild du vilseleder dig själv med att tro att dina handlingar bygger på en känsla av tillgivenhet.

Så vad ska man göra?
Många gånger så pratar man om möjligheten att ta avstånd till problemet. Personligen är det den lösningen jag tror mest på. Men detta är givetvis inte den självklara lösningen. Särskilt inte då det ställer höga krav på den som ska genomföra det. För hjärtat ropar, skriker och vill åt ett håll. Men vi har sett att i många fall så, på sikt, så mår personen bättre efter några månader än om man försöker hålla kvar vid personen.

Ni som inte sitter i denna situationen just nu (för ni är opartiska) men ändå har erfarenhet av obesvarad kärlek och att komma över nån man känt sig fullständigt förälskad i, Snälla, Skriv i kommentarerna. Vad tycker ni är rätt sätt och om det är tid ifrån varandra som behövs. Hur lång tid då ungefär?
Dagar
Veckor
Månader
År
?


Over and out!
/mattias



Relationsfrågor - karta, kompass och sprängdeg.

NULLUM GRATUITUM PRANDIUM
"There is no free lunch."




Så här sitter jag igen. Med funderingar och frågor både från mig och nära och kära.
Till att börja med så gillar jag en sak som min gamla tränare berättade för mig. Han sa att; "Om inte landskapet runt dig stämmer med kartan, då är det kartan det är fel på. Och INTE landskapet." 

Genom alla de berättelser som vänner, bekanta och okända har berättat för mig har jag lärt mig att vår resa genom livet handlar om att skapa kartor i våra huvud som sedan kan passa till det liv vi lever i, till de vägar vi ska gå. Detta är något som sker livet ut. Från varje liten del till det större. När vi bygger denna kartan i våra huvud så skapar vi också en bild av hur världen ska fungera runt oss, och konsekvent, hur din partner ska vara mot dig.

Kartor skapar vi i våra huvud för att förstå landskapet runt oss.

Det betyder att hur man ställer in sig att förhållanden ska fungera är oftast hur det förhållandet man sen får fungerar. För när det inte fungerar då har vi lärt oss att bryta det beteendet. Jag återkommer till det.

En professor vid namn Gordon Livingstone skriver ungefär såhär: Vad de flesta människor misslyckas med att förstå är att egenskaper vi värdesätter som vänlighet, förestående, trogenhet etc är inte slumpmässigt fördelat. Dessa ansamlingar eller karaktärsdrag är ofta stabila över tid och möjliga att känna igen. På samma sätt är de drag som inte är önskvärda lätta att se. Egoism, lätt att bli arg med mera blir således lika urskiljbara.

Mycket av svårigheten att skapa och upprätthålla en fungerande relation beror på vår oförmåga att se och förstå vilka av dessa drag som gör att man inte är passande material för en längre relation. Detta gäller både för dig själv och för den andre parten.

Sedan har vi de karaktärsdrag vi direkt ska undvika. De som psykiatriker har ägnat år till att kategorisera. Till exempel: borderline, beroende, narcissist mm. Personer som helt enkelt kan beskrivas som själviska, oförutsägbara, utnyttjande. De är som Gordon säger personer som din mamma varnat dig för. ("Och i vissa fall är det din mamma.")
Att kunna identifiera dessa karaktärsdrag tidigt skulle bespara många människor hjärtesorg.

Det är dessa karaktärsdrag vi ska vara destruktiva mot. Vissa broar ska man gå över. Andra ska man bränna. Men har ni hamnat i hjärtesorg på grund av ett visst beteende hos er partner så är det klokt att inte söka efter någon med de egenskaperna. Bränn den bron.

Det vi alla vill bygga våra kartor på är ju en bild av vänlighet och vilja att dela med sig till den andra. Dessa två egenskaper styr faktiskt över många andra goda egenskaper. Empati och kärlek. Gör vi en sådan karta så kommer vi att få en användbar kompass som visar när saker fungerar. När det inte fungerar så känner vi oss ofta nere, arga, svikna, förvånade och vilsna. Det är när dessa känslor kommer upp som vi måste fundera, åtminstone lite, på om det beror på att våran kompass är felställd eller om det är något vi inte egentligen önskar.

Ta inte bort den enda tröst vi egentligen har efter tråkiga händelser i våra liv. Att vi faktiskt lärt något av dem.

Over and out!
/Mattias


Film i 3D

MAGNUS FRATER SPECTAT TE
"Big Brother is watching you."


"Bolt 3D"
Det är allt jag behöver säga.

Dessutom så är jag och Daniel sjukt sexiga i 3D glasögonen. Haha!
Tack för bilden och för bion! =D

over and out!
/Mattias

Relationsfrågor - oförändrad härdsmälta.

QUINON PROFICIT DEFICIT
"He who does not advance, go backwards."

just me. yeah!

"Nu när sommarens varma vindar inte längre fyller ditt hår, drömmer jag om en glöd som falnat. Vårt förhållande har, liksom många andra, svalnat. Likt vattnet i sjön som nu är ogästvänligt och chockerande kallt. En tunn hinna av is har redan formats ovanpå."

Så vad ska man göra när man känner sig ensam i världen och inte hittar en väg som passar? Vi vet alla att kärleken kommer när vi minst söker efter den. Fast alla kan inte vara nöjda tills det sker. Här följer lite av mina tankar som kan vara intressanta att begrunda oavsett om man är singel eller om man behöver blåsa nytt liv i den glöd som finns kvar.

love


För det första, så måste man förstå att lycka är den ultimata risken. Var djärv, och stora krafter kommer att hjälpa dig. Det grundar sig på ett välkänt faktum, att om du inte gör något, så händer det inget. Samma sak gäller i kärlek och relationer. Det är väldigt sällsynt att vi får allt serverat på silverfat, och alldeles för många relationer tynar bort på grund av inaktivitet.

Men vad kan man göra då?
Frågan är viktig i sig. Andra människor kommer att ha förslag när du frågar dem. Men för att det verkligen ska vara du som åstadkommer något, så kan du inte förlita dig på andras ledsagande. Dessutom så ligger det i vår natur att inte gilla att bli styrda. Du ska vara den som kontrollerar ditt liv.

Så vad behöver man veta?

Det fins egentligen bara två frågor man måste kunna ställa sig... : "Varför?" och "Varför inte?".
Tricket med dessa, är att veta när man ska ställa vilken. Min personliga erfarenhet är att, såvida inte dina handlingar direkt skadar dig eller någon annan, så används "Varför inte?" alldeles för lite. Förändring är oftast positiv.

Det finns inget vanligare misstag, eller något som är mer meningslöst, än att upprepa ett beteende och förvänta sig ett annat resultat. Det här är inte kärnfysik. Detta är något som är väldigt enkelt att förstå egentligen. I våra förhoppningar, lever en tanke kvar att kanske, så har något förändrats. Men om du har flörtat med samma tjej/kille utan resultat så måste du göra något annorlunda. Här kommer min första uppmaning och varning dock. Har ni korsat samma bro flera gånger med en person. Och ni alltid hamnar i ett läge, hjärtebrutna och nere, då är det dags att bränna den bron.

Var djärv!

Over and out!
Mattias
tjoho

FUTUE TE ET IPSUM CABALLUM!

"Fuck you, and the horse you rode in on!"

Som debut i bloggvärlden tänkte jag snabbt ge lite filmtips som är aktuella på bio just nu.
Ovanstående citat är hämtat ifrån den kraftfulla filmen "The Changeling" med Angelina Jolie i huvudrollen.


Angelina Jolie. Kraftfull och vackert fängslande. Jag grät. Mycket.Regissören till filmen Förvirring då hennes så kallade son återkommer uppenbart förändrad och annorlunda.

"The Changeling" är en verklighetsbaserad berättelse om en mor som förlorar sin son genom en kidnappning i ett korrumperat 1920tals Los Angeles. Polismyndigheten står under kraftig kritik och det är när man tror sig har löst det genom att man hittat ett bortsprunget barn så kopplas denna för snabbt ihop med Angelina Jolies karaktär. Polisen som redan är under stark kritik från samhället tänker inte erkänna fler misstag utan gör vad de kan för att sopa det hela under mattan. Att historien bygger på en verklig händelse gör det hela ännu mer makabert och laddat.
I princip är det en kvinnas kamp mot systemet för att återfå sin son. Den är gripande och underbar och trots att jag i början var skeptisk så kunde jag inte motstå den när jag väl satt i salongen.
Mina ögon tårades och lämnade mig berörd långt efter jag lämnat salongen.
För hur den lämnade mig berörd så kan jag inte annat än rekommendera den för alla som gillar drama och thrillerfilmer.
Observera dock ni Angelina Jolie fantaster, det är ingen Lara Croft eller tatuerad sexgudinna som pryder rollen.



Walt Disneys stora nya satsning i 3D=)Hund, katt och hamster.  Kan det bli en bättre trio? =D

"Bolt" (3D)
är en tecknad film om en hund som blivit filmactionhjälte men plötsligt tas ner på jorden då han inte längre är i producenternas händer. Han skiljs från flickan, människan, han älskar och hans resa tillbaka till henne möter fler hinder än vad han kunnat räkna med. Särskilt då alla hans superhjältekrafter nu är som borttrollade. På vägen tillbaka till sin människa så skapas en underlig trio av en speciell katt, samt en långt mer underliv hamster med kung-fu moves i en plastboll så man inte kan göra annat än skratta och älska honom. Filmen är underbar och skämten haglar tätt. Jag kan rekommendera denna som en av vinterns stora tecknade filmer. Dock så måste Wall-E nämnas för er som inte sett den. Samt att pingvinerna i Madagaskar 2 som också är bio aktuell är dumt att missa.

Dessutom bör sägas att Bolt är producerad i 3D. Och detta är inte den 3D teknik som användes med rött och grönt glas utan jag var genuint imponerad. Tyvärr innebär det att jag snart måste investera i en ny skärm/tv samt glasögon som klarar av de krav som 3D filmer ställer. Enligt nyhetsmorgon för några dagar sedan ligger paket på dessa på ca 6000:-
Det kommer bli nästa grej att ha. Jag tror inte vi kommer undan från det. Eller vill komma undan från det. Bioupplevelsen jag fick på Bolt var den bästa någonsin i filmatisk upplevelse. Alla filmer kommer kunna bli bättre såhär.





Tom Cruise som general i tyska armenTom Cruise i Afrika för den Tyska ArmenPlaner ska smidas.  Detta är en militär operation.  -Inget går nånsin som planerat.

"Valkyria". Vi har sett många filmer om förintelsen men detta är en av de starkaste som visar motståndet som fanns mot Hitler inom den Nazistiska regimen under andra världskriget. Den utspelar sig under den mest händelserika perioden i andra världskriget och flera höga generaler sammanställer en våghalsig plan för att lönnmörda Hitler och göra den tyska armén oförmögen att fortsätta fungera och således skapa en fred. Tom Cruise spelar en av dessa generaler och gör en god insats. Regissör var Bryan Singer som även gjort Superman Returns. Jag tyckte definitivt att den var spännande och sevärd. Dock ska tilläggas att krigsfilmer kan bli väldigt högljudda på bio. Denna är en av de värre jag gått på. Många gäster bad om hörselskydd och kanske ska ni ha det i åtanke innan ni går dit med någon med huvudvärk.
Jag kan rekommendera denna om man gillar spänning, action och historia.





Bella och Edward.Bella och EdwardBella i Twilight.  En människa som är kär i en vampyr.

"Twilight" är första filmen i en serie som många kallar den nya Harry Potter. En ny fantasy serie fast denna gången om vampyrer och varulvar. Bella Swan (Kristen Stewart) är en tjej som flyttar till den ödsliga, regniga staden Forks i delstaten Washington så ser det dystert ut för Bella innan hon träffar Edward Cullen (Robert Pattinson). Edward och Bella finner en oemotståndlig attraktion till varandra. Men då Edward inte är mänsklig blir omständigheterna försvårade.
Denna fantasyversion med viss liknelse till Romeo och Julia skapar en trollsk miljö där fara lurar i varje hörn.
Jag kan starkt rekommendera Twilight och ni som inte har börjat svälja böckerna så kan det också rekommenderas. Personligen håller jag med om att böckerna hyser samma storhet som Potter-böckerna. Med det lilla pluset att de verkar vara skrivna för någon i äldre tonåren och uppåt och inte för 12-16 åringar som Harry Potter kan verka vara.




Kurt Wallander igång igen.

Sist men inte minst vill jag nämna senaste Wallander filmen "Hämnden". För att vara en svensk film så visar den på sällsynt god kvalité och med en twist i handlingen om de sammansvärjningar som verkar råda i Ystad på grund av utställningen med karikatyrbilder på Muhammed.




Nästa film på schemat att se är "Seven Pounds" med Will Smith.
Jag hoppas att jag ska hinna se den innan den nya veckan är slut.

Inte rekommenderat:

Filmer som kanske inte är värda att se på bio.
"Låt den rätta komma in" - seg och underlig. Men har ni läst boken och gillar den, grattis! Många säger att den är väldigt trogen boken. Vilket har gjort att jag inte kommer läsa den. :P
"Yes Man" - slätstruken, förutsägbar men inte helt värdelös. Se den. Men se den inte på bio.
"Benjamin Buttons otroliga liv" - Enastående skådespelare men ändå inte en så fantastisk handling som många kunde hoppas på. Själv berördes jag endast av delen när demensen slog i då det gav personliga anknytningar. Relativt sevärd men kanske inte ett biomåste.
"Australia"
- 3 kortfilmer i en. Nicole Kidman gör ändå en rolig roll och filmen känns som en nytappning av de gamla cowboyfilmerna man såg som barn. Gammal aboriginmagi finns med och ger filmen intressanta överraskningar.


Over and out!
/Mattias
Nuff said!    Eller vänta.. Vi säger nått ändå..  *tuuut*    *tuuuut*    Yes?  -This is destiny!  I´ve been expecting a call from you!

RSS 2.0